РЕГИСТРАЦИЈА

РЕГИСТРИРАЈ СЕ НА ВЕБ-СТРАНИЦАТА НА ЗПРМ

Регистрирај се на нашата веб-страница и пополни ја пристапницата за зачленување

Немам профил

направи профил

Чекори за креирање профил:

1. Пополни го образецот за регистрација подолу (креирај корисничко име и лозинка), 2. На твојата е-адреса ќе добиеш порака со линк и со кликнување на линкот ќе го активираш твојот кориснички профил, 3. Потоа најави се на сајтот со своето корисничко име/еmail и лозинка, 4. Откако ќе се најавиш, во навигациското мени (горе десно) кликни на "Членско катче", па на "Пристапница" за да ја пополниш пристапницата. Откако ќе ја пополниш и таа ќе биде одобрена од Комисијата за зачленување, ќе добиеш порака од секретарот на ЗПРМ да уплатиш членарина, по што ќе се најдеш на листата на преведувачи и толкувачи на ЗПРМ и ќе имаш профил на нашиот веб сајт.

правилник за зачленување

Пред да се регистрираш ти препорачуваме внимателно да го прочиташ Правилникот за зачленување во ЗПРМ, кој е достапен за преземање на следниот линк.

User Registration
Внеси го твоето име.
Внеси го твоето презиме.
Користи само букви од латиничната азбука (a-z) и/или бројки (0-9). (Внеси најмалку 8 карактери).
Внеси ја email адресата.
Потврди ја email адресата.
Внеси лозинка.
Потврди ја лозинката.

Имам свој профил

НАЈАВИ СЕ НА МАТА

Доколку веќе имаш креирано профил, пристапи до страната за најава