Stojanka Milosheska

This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

Стојанка Милошеска
+38975212566
превод
економија/деловно работење, книжевност, право  
англиски, германски
англиски, германски
македонски

Јас сум Стојанка Милошеска, студент на филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје. Студирам на катедрата по преведување и толкување, јазична комбинација германски и англиски јазик.  Родена сум во Скопје, на 21.06.1996 година, но живеам во Гостивар.  Изучувањето странски јазици отсекогаш ме привлекувало и интересирало. 

Се зачленив во Здружението на преведувачи и толкувачи поради тоа што сакам да учествувам во работата на Здружението и да стекнам повеќе искуство во областа на преведувањето и толкувањето.