[:mk]Мирослав[:en]Miroslav[:] [:mk]Божиќ[:en]Božić[:]

This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

Мирослав Божиќ
+389 71 912 265
контрола на квалитет, превод, толкување, проверка на превод и лектура
дипломатија, економија/деловно работење, меѓународни односи, книжевност, право  
англиски, германски, грчки, македонски, српски, француски, шпански
англиски, германски, македонски, српски
англиски, германски, македонски, српски

Мирослав Божиќ, 28 години, мастер политикoлог за дипломатија и безбедност (ФДБ, Белград), дипломиран професор по англиски јазик и книжевност со германски  јазик (ФОН, Скопје) и постојан судски преведувач и толкувач за англиски, германски и српски јазик при Основниот Суд Скопје I и II.

Неговите сфери на интерес се простираат од јазици и дипломатија/меѓународни односи па сè до музика, уметност, историја, Фенг шуи и наука/технологија.

Како придружен член на МАТА, се залага за подобрување на стандардите за квалитет на преведувачката дејност и за подигање на вкупниот професионален углед на преведувачката дејност којшто таа со право го заслужува и којшто треба да го ужива во светот.