КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР МЛАД ПРЕВЕДУВАЧ „ВАВИЛОН“

Делегацијата на Европската Унија, во соработка со Здружението на преведувачи на РМ, со задоволство го објавува Конкурсот за најдобар млад преведувач „Вавилон“ за 2016год. Целта на Конкурсот за најдобар млад преведувач е да ги поттикне и да ги поддржи младите […]

Прогласување на победниците на Конкурсот за најдобар млад преведувач „ВАВИЛОН“

  По повод Европскиот ден на јазиците за 2015 год., ќе ги прогласиме победниците на второто издание на Конкурсот за најдобар млад преведувач „ВАВИЛОН“, кој го организираат Делегацијата на ЕУ и Здружението на преведувачи на РМ. Повелете на церемонијата за […]

Практична работилница и информативна сесија во врска со Конкурсот за најдобар млад преведувач „Вавилон“ 2015

На 22 декември 2014 година во ЕУ Инфо-центарот во Скопје ќе се одржи практична работилница и информативна сесија во врска со Конкурсот за најдобар млад преведувач „Вавилон“ 2015. На работилницата се поканети сите млади преведувачи и потенцијални учесници на конкурсот, […]

КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР МЛАД ПРЕВЕДУВАЧ „ВАВИЛОН“

Делегацијата на Европската Унија го објавува КОНКУРСОТ ЗА НАЈДОБАР МЛАД ПРЕВЕДУВАЧ „ВАВИЛОН“ Делегацијата на Европската Унија, во соработка со Здружението на преведувачи ЗПРМ, со задоволство го објавува Конкурсот за најдобар млад преведувач „Вавилон“ 2015. Целта на Конкурсот за најдобар млад […]

Доделени наградите за најдобар млад преведувач „ВАВИЛОН“

По повод Европскиот ден на јазиците, во ЕУ Инфо-центарот во Скопје беа доделени наградите за најдобар млад преведувач „Вавилон“. Наградата за најдобар млад преведувач ја добија Ѓургица Илиева и Марија Спирковска за превод од англиски на македонски јазик на дел […]