Доделени наградите „Вавилон“ за најдобар млад преведувач

Второто издание на Наградата за најдобар млад преведувач ВАВИЛОН го крунисавме со свечено доделување на наградите на 28 септември 2015 г., во ЕУ Инфо-центарот на Делегацијата на ЕУ во РМ. Му честитаме на Кристијан Фидановски за освоеното прво место! Честитки […]

КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР МЛАД ПРЕВЕДУВАЧ „ВАВИЛОН“

Делегацијата на Европската Унија, во соработка со Здружението на преведувачи на РМ, со задоволство го објавува Конкурсот за најдобар млад преведувач „Вавилон“ за 2016год. Целта на Конкурсот за најдобар млад преведувач е да ги поттикне и да ги поддржи младите […]

Прогласување на победниците на Конкурсот за најдобар млад преведувач „ВАВИЛОН“

  По повод Европскиот ден на јазиците за 2015 год., ќе ги прогласиме победниците на второто издание на Конкурсот за најдобар млад преведувач „ВАВИЛОН“, кој го организираат Делегацијата на ЕУ и Здружението на преведувачи на РМ. Повелете на церемонијата за […]