Дневен ред на Петта конференција на ЗПРМ

Здружението на преведувачи и толкувачи на Република Македонија (ЗПРМ) се подготвува за уште еден возбудлив настан за успешен крај на плоднава година.

Ви ја најавуваме нашата роденденска, јубилејна, Петта конференција. Бидејќи е роденденска и јубилејна, и пригодно предновогодишна, ќе биде и БЕСПЛАТНА!

Годинава ќе се сосредоточиме на потесниот регион и ќе ги обработуваме темите што најмногу нè засегаат. Присутните ќе имаат можност да се запознаат со работниот план на Здружението, да слушнат различни мислења за толкувањето во заедницата и да разменат искуства за должностите и обврските при толкувањето во судница. Ќе дознаат повеќе и за состојбата на книжевниот превод и преведувач во Македонија.

Конференциите претставуваат одлична можност да се запознаеме и да се соединиме заради поквалитетни и попрофесионални работни услови.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

 

 

 

Конференцијата ќе се одржи во Скопје, во Стопанска комора на Македонија во конгресната сала.