НАЈДЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ

ИЗБЕРЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ ЗА УСЛУГАТА ШТО ВИ Е ПОТРЕБНА

Пребарајте и филтрирајте ги нашите членови според услугите што ги нудат. Така лесно ќе го најдете преведувачот или толкувачот кој е најсоодветен за услугата што ви е потребна.

Prebaruvanje preveduvaci

Филтрирај според име и презиме

Користи го овој филтер доколку бараш конкретен преведувач.

Филтрирај според тип на толкување

Избери тип на толкување кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според тип на превод

Избери тип на превод кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според сродна јазична услуга

Избери тип на сродна јазична услуга која ти е потребна и соодветниот јазик.

Филтрирај според специјализација

Избери специјализација што ти е потребна.

“ЗПРМ се гордее со разноликоста на своите членови. За да го најдете најсоодветниот преведувач за вашите потреби погледнете ги биографиите на членовите. За квалитетот на преводот одговара преведувачот што сте го ангажирале.”

Нита

Деари

• Скопје • Куманово

nita_selimi@yahoo.com

Статус: член I Пол: женски

 

КУСА БИОГРАФИЈА

Преведувач од македонски на албански и англиски јазик веќе 10 години. Последните 3 години професионално се занимавам со преводи од областа на енергетиката но имам искуство и со преводи од други области (образование, медицина, право итн.).


ТОЛКУВАЊЕ


ПРЕВОД

некнижевен (стручен) превод:

од македонски на англиски

некнижевен (стручен) превод:

од македонски на албански

некнижевен (стручен) превод:

од албански на македонски

некнижевен (стручен) превод:

од албански на англиски

некнижевен (стручен) превод:

од англиски на македонски

некнижевен (стручен) превод:

од англиски на албански

судски превод:

од албански на македонски

судски превод:

од македонски на албански

судски превод:

од англиски на македонски

судски превод:

од македонски на англиски


СРОДНИ ЈАЗИЧНИ УСЛУГИ


СВОЈСТВО

некнижевен (стручен) преведувач, судски преведувач/толкувач


ЕУ АКРЕДИТАЦИЈА

Не


ДРУГИ НЕЈАЗИЧНИ ВЕШТИНИ


ОБЛАСТИ НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА

медицина, педагогија, социјални услуги, социјална работа, право, политички науки, односи со јавност, бизнис-администрација, енергетика, јазик, книжевност, превод