НАЈДЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ

ИЗБЕРЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ ЗА УСЛУГАТА ШТО ВИ Е ПОТРЕБНА

Пребарајте и филтрирајте ги нашите членови според услугите што ги нудат. Така лесно ќе го најдете преведувачот или толкувачот кој е најсоодветен за услугата што ви е потребна.

Prebaruvanje preveduvaci

Филтрирај според име и презиме

Користи го овој филтер доколку бараш конкретен преведувач.

Филтрирај според тип на толкување

Избери тип на толкување кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според тип на превод

Избери тип на превод кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според сродна јазична услуга

Избери тип на сродна јазична услуга која ти е потребна и соодветниот јазик.

Филтрирај според специјализација

Избери специјализација што ти е потребна.

“ЗПРМ се гордее со разноликоста на своите членови. За да го најдете најсоодветниот преведувач за вашите потреби погледнете ги биографиите на членовите. За квалитетот на преводот одговара преведувачот што сте го ангажирале.”

Марија

Милева

• MKD +389 70714306

• Виница •

marijamileva06@gmail.com

Статус: член I Пол: женски

 

КУСА БИОГРАФИЈА

По завршувањето на студиите на Универзитетот “Св.Кирил и Методиј”- Скопје, од 1994 до 2006 година живее и работи во Италија (Виченца). По враќање во Македонија од 2006 година работи како постојан судски преведувач од македонски на италијански јазик и обратно. Покрај многубројните приватни компании и физички лица со кои соработува како преведувач, работи со стручни преводи од повеќе области (право, медицина, економија, екологија и животна средина идр.) Посредува документи за наши сонародници кои живеат и работат во Италија како документи за државјанство, легализирани во Италијанската амбасада, каде има депонирано свој печат, декларации на вреднос, студирање, семејни документи за детски додаток, пензии и др.


ТОЛКУВАЊЕ


ПРЕВОД

судски превод:

од италијански на македонски

судски превод:

од македонски на италијански

некнижевен (стручен) превод:

од италијански на македонски

некнижевен (стручен) превод:

од македонски на италијански


СРОДНИ ЈАЗИЧНИ УСЛУГИ


СВОЈСТВО

судски преведувач/толкувач


ЕУ АКРЕДИТАЦИЈА

Не


ДРУГИ НЕЈАЗИЧНИ ВЕШТИНИ

односи со јавност, работа на/со друштвените медиуми


ОБЛАСТИ НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА

медицина, стоматологија, социјални услуги, социјална заштита, право, односи со јавност, човечки ресурси, економија, превоз, сообраќај, полициски и воени дисциплини