НАЈДЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ

ИЗБЕРЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ ЗА УСЛУГАТА ШТО ВИ Е ПОТРЕБНА

Пребарајте и филтрирајте ги нашите членови според услугите што ги нудат. Така лесно ќе го најдете преведувачот или толкувачот кој е најсоодветен за услугата што ви е потребна.

Prebaruvanje preveduvaci

Филтрирај според име и презиме

Користи го овој филтер доколку бараш конкретен преведувач.

Филтрирај според тип на толкување

Избери тип на толкување кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според тип на превод

Избери тип на превод кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според сродна јазична услуга

Избери тип на сродна јазична услуга која ти е потребна и соодветниот јазик.

Филтрирај според специјализација

Избери специјализација што ти е потребна.

“ЗПРМ се гордее со разноликоста на своите членови. За да го најдете најсоодветниот преведувач за вашите потреби погледнете ги биографиите на членовите. За квалитетот на преводот одговара преведувачот што сте го ангажирале.”

Ајхан

ШАБАН

• MKD +389 70600407

• Гостивар • Скопје

ayhansaban@yahoo.com

poliglotlat@yahoo.com

Статус: член I Пол: машки

 

КУСА БИОГРАФИЈА

Судски преведувач од 1997 година. Со завршени студии на Универзитетот “Св. Ќирил и Методиј“ – Филолошки факултет “Блаже Конески“ отсек Романски јазици – група Француски јазик и книжевност. Сопственик на агенција за преводи Полиглот Лат во Гостивар.


ТОЛКУВАЊЕ

консекутивно толкување на лице-место:

од македонски на турски

консекутивно толкување на лице-место:

од турски на македонски


ПРЕВОД

судски превод:

од македонски на француски

судски превод:

од француски на македонски

судски превод:

од македонски на српски

судски превод:

од српски на македонски

судски превод:

од македонски на хрватски

судски превод:

од хрватски на македонски

судски превод:

од македонски на италијански

судски превод:

од македонски на турски

судски превод:

од турски на македонски


СРОДНИ ЈАЗИЧНИ УСЛУГИ


СВОЈСТВО

судски преведувач/толкувач


ЕУ АКРЕДИТАЦИЈА

Не


ДРУГИ НЕЈАЗИЧНИ ВЕШТИНИ

Настава


ОБЛАСТИ НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА

педагогија, социјални услуги, односи со јавност, заштита на животната средина, екологија, надворешно просторно уредување, јазик, книжевност, превод, уметности, превоз, сообраќај, физичко образование, спорт