НАЈДЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ

ИЗБЕРЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ ЗА УСЛУГАТА ШТО ВИ Е ПОТРЕБНА

Пребарајте и филтрирајте ги нашите членови според услугите што ги нудат. Така лесно ќе го најдете преведувачот или толкувачот кој е најсоодветен за услугата што ви е потребна.

Prebaruvanje preveduvaci

Филтрирај според име и презиме

Користи го овој филтер доколку бараш конкретен преведувач.

Филтрирај според тип на толкување

Избери тип на толкување кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според тип на превод

Избери тип на превод кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според сродна јазична услуга

Избери тип на сродна јазична услуга која ти е потребна и соодветниот јазик.

Филтрирај според специјализација

Избери специјализација што ти е потребна.

“ЗПРМ се гордее со разноликоста на своите членови. За да го најдете најсоодветниот преведувач за вашите потреби погледнете ги биографиите на членовите. За квалитетот на преводот одговара преведувачот што сте го ангажирале.”

Руди

Горгиев

• •

rgorgiev@t.mk

Статус: член I Пол: машки

 

КУСА БИОГРАФИЈА


ТОЛКУВАЊЕ

симултано толкување од далечина:

од македонски на германски

симултано толкување од далечина:

од германски на македонски

консекутивно толкување на лице-место:

од македонски на германски

консекутивно толкување на лице-место:

од германски на македонски


ПРЕВОД

некнижевен (стручен) превод:

од македонски на германски

некнижевен (стручен) превод:

од германски на македонски


СРОДНИ ЈАЗИЧНИ УСЛУГИ


СВОЈСТВО

некнижевен (стручен) преведувач, толкувач


ЕУ АКРЕДИТАЦИЈА


ДРУГИ НЕЈАЗИЧНИ ВЕШТИНИ


ОБЛАСТИ НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА

социјални услуги, социјална работа, политички науки, човекови права, малцински права, односи со јавност, бизнис-администрација, економија, финансии, машинство, информатички науки