НАЈДЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ

ИЗБЕРЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ ЗА УСЛУГАТА ШТО ВИ Е ПОТРЕБНА

Пребарајте и филтрирајте ги нашите членови според услугите што ги нудат. Така лесно ќе го најдете преведувачот или толкувачот кој е најсоодветен за услугата што ви е потребна.

Prebaruvanje preveduvaci

Филтрирај според име и презиме

Користи го овој филтер доколку бараш конкретен преведувач.

Филтрирај според тип на толкување

Избери тип на толкување кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според тип на превод

Избери тип на превод кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според сродна јазична услуга

Избери тип на сродна јазична услуга која ти е потребна и соодветниот јазик.

Филтрирај според специјализација

Избери специјализација што ти е потребна.

“ЗПРМ се гордее со разноликоста на своите членови. За да го најдете најсоодветниот преведувач за вашите потреби погледнете ги биографиите на членовите. За квалитетот на преводот одговара преведувачот што сте го ангажирале.”

Lirim

Shala

• MKD +389 78214443

• Скопје • Тетово

Ul. 146, Br. 15

i_liri_m@hotmail.com

Статус: член I Пол: машки

 

КУСА БИОГРАФИЈА

Јас сум преведувач и лектор по албански јазик што во моментов работам во Агенцијата за примена на јазикот на РСМ. Имам преведено една книга од македонски на албанкси јазик. Во последно време се занимавам и со компјутерска лингвистика.Мојата претходна позиција беше „Уредник на вести“ за порталот telegrafi.com. Во оваа улога, јас се фокусирав на пишување, уредување и производство на политички, социјални и економски вести и истражувачко известување на независен, непристрасен начин. Исто така обезбедував преведувачки услуги за порталот и се концентрирав на мојата страст кон фоторепортерството.


ТОЛКУВАЊЕ


ПРЕВОД


СРОДНИ ЈАЗИЧНИ УСЛУГИ

лекторирање:

албански


СВОЈСТВО

некнижевен (стручен) преведувач, судски преведувач/толкувач


ЕУ АКРЕДИТАЦИЈА

Не


ДРУГИ НЕЈАЗИЧНИ ВЕШТИНИ

графичка обработка на текстови, графички дизајн


ОБЛАСТИ НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА

социјални услуги, социјална заштита, социјална работа, право, политички науки, човекови права, малцински права, новинарство, економија, финансии, екологија