НАЈДЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ

ИЗБЕРЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ ЗА УСЛУГАТА ШТО ВИ Е ПОТРЕБНА

Пребарајте и филтрирајте ги нашите членови според услугите што ги нудат. Така лесно ќе го најдете преведувачот или толкувачот кој е најсоодветен за услугата што ви е потребна.

Prebaruvanje preveduvaci

Филтрирај според име и презиме

Користи го овој филтер доколку бараш конкретен преведувач.

Филтрирај според тип на толкување

Избери тип на толкување кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според тип на превод

Избери тип на превод кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според сродна јазична услуга

Избери тип на сродна јазична услуга која ти е потребна и соодветниот јазик.

Филтрирај според специјализација

Избери специјализација што ти е потребна.

“ЗПРМ се гордее со разноликоста на своите членови. За да го најдете најсоодветниот преведувач за вашите потреби погледнете ги биографиите на членовите. За квалитетот на преводот одговара преведувачот што сте го ангажирале.”

Oliver

Trajanovski

• MKD +389 70725156 MKD +389 23132476

• Центар [Град Скопје] • Скопје

Kozara 68 – 1/9 Skopje

olivertr73@gmail.com

ollietr@hotmail.com

Статус: член I Пол: машки

 

КУСА БИОГРАФИЈА

Poseduvam CPE (cambridge proficiency) certifikat angliski i ZDF/ZMP (goethe mittelstufe) certifikati germanski jazik. Soodvetno, preveduvam od makedonski na angliski i obratno, a mozam da pruzam pristoen prevod i od germanski na makedonski/angliski jazik. Imam zavrseno sredno medicinsko 1991 i stomatoloski fakultet 2002, spored toa preferiram prevodi od oblasta na medicina/stomatologija. Rabotev kako preveduvac za Tabernakul 2 godini i prevedov 4 knigi-ucebnici za medicinari. Rabotev 4 godini honorarno za Sector-cert vrz literatura za ultrazvucno ispituvanje na materijali, kako i prevod na ISO standardi za agencija za standardizacija, kako i tenderska dokumentacija za pretprijatie za aerodromski uslugi skopje. Poseduvam resenie od ministerstvo za pravda za sudski preveduvac naznacen vo osnoven sud Skopje 1.


ТОЛКУВАЊЕ

консекутивно толкување од далечина:

од англиски на македонски

консекутивно толкување од далечина:

од германски на македонски


ПРЕВОД

некнижевен (стручен) превод:

од англиски на македонски

некнижевен (стручен) превод:

од германски на македонски


СРОДНИ ЈАЗИЧНИ УСЛУГИ

ревизија на превод:

англиски

уредување машински превод (постуредување):

англиски

уредување машински превод (постуредување):

германски


СВОЈСТВО

некнижевен (стручен) преведувач, судски преведувач/толкувач


ЕУ АКРЕДИТАЦИЈА

Не


ДРУГИ НЕЈАЗИЧНИ ВЕШТИНИ

графичка обработка на текстови, графички дизајн


ОБЛАСТИ НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА

биологија, медицина, стоматологија, фармација, социологија, социјална работа, градежништво, машинство, екологија, угостителство, туризам