НАЈДЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ

ИЗБЕРЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ ЗА УСЛУГАТА ШТО ВИ Е ПОТРЕБНА

Пребарајте и филтрирајте ги нашите членови според услугите што ги нудат. Така лесно ќе го најдете преведувачот или толкувачот кој е најсоодветен за услугата што ви е потребна.

Prebaruvanje preveduvaci

Филтрирај според име и презиме

Користи го овој филтер доколку бараш конкретен преведувач.

Филтрирај според тип на толкување

Избери тип на толкување кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според тип на превод

Избери тип на превод кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според сродна јазична услуга

Избери тип на сродна јазична услуга која ти е потребна и соодветниот јазик.

Филтрирај според специјализација

Избери специјализација што ти е потребна.

“ЗПРМ се гордее со разноликоста на своите членови. За да го најдете најсоодветниот преведувач за вашите потреби погледнете ги биографиите на членовите. За квалитетот на преводот одговара преведувачот што сте го ангажирале.”

Маринела

Станковска

• MKD +389 071501963

• Скопје • Аеродром [Град Скопје]

marinela81@gmail.com

marinela_81@yahoo.com

Статус: член I Пол: женски

 

КУСА БИОГРАФИЈА


ТОЛКУВАЊЕ


ПРЕВОД

некнижевен (стручен) превод:

од македонски на англиски

судски превод:

од македонски на англиски

некнижевен (стручен) превод:

од македонски на италијански

судски превод:

од македонски на италијански

некнижевен (стручен) превод:

од македонски на шпански

судски превод:

од македонски на шпански

судски превод:

од англиски на македонски

некнижевен (стручен) превод:

од англиски на македонски

некнижевен (стручен) превод:

од италијански на македонски

судски превод:

од италијански на македонски

некнижевен (стручен) превод:

од шпански на македонски

судски превод:

од шпански на македонски


СРОДНИ ЈАЗИЧНИ УСЛУГИ

ревизија на превод:

англиски

транскрипција:

англиски


СВОЈСТВО

аудиовизуелен преведувач, судски преведувач/толкувач


ЕУ АКРЕДИТАЦИЈА

Не


ДРУГИ НЕЈАЗИЧНИ ВЕШТИНИ

титлување


ОБЛАСТИ НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА

медицина, право, бизнис-администрација, економија, јазик, книжевност, превод