НАЈДЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ

ИЗБЕРЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ ЗА УСЛУГАТА ШТО ВИ Е ПОТРЕБНА

Пребарајте и филтрирајте ги нашите членови според услугите што ги нудат. Така лесно ќе го најдете преведувачот или толкувачот кој е најсоодветен за услугата што ви е потребна.

Prebaruvanje preveduvaci

Филтрирај според име и презиме

Користи го овој филтер доколку бараш конкретен преведувач.

Филтрирај според тип на толкување

Избери тип на толкување кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според тип на превод

Избери тип на превод кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според сродна јазична услуга

Избери тип на сродна јазична услуга која ти е потребна и соодветниот јазик.

Филтрирај според специјализација

Избери специјализација што ти е потребна.

“ЗПРМ се гордее со разноликоста на своите членови. За да го најдете најсоодветниот преведувач за вашите потреби погледнете ги биографиите на членовите. За квалитетот на преводот одговара преведувачот што сте го ангажирале.”

Моника

Митрева

• MKD +389 76302303

• Скопје • Велес

monika_stanoeva@hotmail.com

Статус: член I Пол: женски

 

КУСА БИОГРАФИЈА

Дипломиран преведувач и толкувач од албански на македонски јазик и обратно и дипломиран професор по албански јазик и книжевност со доквалификација при Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје. По професија сум вработена како преведувач во Агенцијата за примена на јазици и активно се занимавам со стручен превод од повеќе области. Воедно сум и постојан судски преведувач.


ТОЛКУВАЊЕ


ПРЕВОД

некнижевен (стручен) превод:

од македонски на албански

некнижевен (стручен) превод:

од албански на македонски

судски превод:

од македонски на албански

судски превод:

од албански на македонски


СРОДНИ ЈАЗИЧНИ УСЛУГИ


СВОЈСТВО

некнижевен (стручен) преведувач, судски преведувач/толкувач


ЕУ АКРЕДИТАЦИЈА


ДРУГИ НЕЈАЗИЧНИ ВЕШТИНИ

титлување


ОБЛАСТИ НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА

социологија, педагогија, социјални услуги, политички науки, човекови права, малцински права, односи со јавност, бизнис-администрација, човечки ресурси, финансии, архитектура