НАЈДЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ

ИЗБЕРЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ ЗА УСЛУГАТА ШТО ВИ Е ПОТРЕБНА

Пребарајте и филтрирајте ги нашите членови според услугите што ги нудат. Така лесно ќе го најдете преведувачот или толкувачот кој е најсоодветен за услугата што ви е потребна.

Prebaruvanje preveduvaci

Филтрирај според име и презиме

Користи го овој филтер доколку бараш конкретен преведувач.

Филтрирај според тип на толкување

Избери тип на толкување кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според тип на превод

Избери тип на превод кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според сродна јазична услуга

Избери тип на сродна јазична услуга која ти е потребна и соодветниот јазик.

Филтрирај според специјализација

Избери специјализација што ти е потребна.

“ЗПРМ се гордее со разноликоста на своите членови. За да го најдете најсоодветниот преведувач за вашите потреби погледнете ги биографиите на членовите. За квалитетот на преводот одговара преведувачот што сте го ангажирале.”

Елизабета

Кркачева Гренерон

• FRA +33 672642957

• Перпињан, Франција • Скопје

e.greneron@laposte.net

Статус: член I Пол: женски

 

КУСА БИОГРАФИЈА

Преведувач, толкувач, работни јазици: Македонски, Француски, Англиски, Српски; Магистер по конференциско толкување со 20+ години работно искуство со превод на текстови и толкување на настани во организација на државно и меѓународни институции како и приватни фирми и здруженија.


ТОЛКУВАЊЕ

симултано толкување на лице-место:

од француски на македонски

симултано толкување од далечина:

од англиски на македонски

консекутивно толкување на лице-место:

од француски на македонски

консекутивно толкување од далечина:

од англиски на македонски

толкување во судница:

од француски на македонски

толкување во судница:

од англиски на македонски

симултано толкување на лице-место:

од македонски на француски

симултано толкување на лице-место:

од македонски на англиски

симултано толкување од далечина:

од македонски на француски

симултано толкување од далечина:

од македонски на англиски

консекутивно толкување на лице-место:

од македонски на француски

консекутивно толкување на лице-место:

од македонски на англиски

консекутивно толкување од далечина:

од македонски на француски

консекутивно толкување од далечина:

од македонски на англиски

толкување во судница:

од македонски на француски

толкување во судница:

од македонски на англиски


ПРЕВОД

некнижевен (стручен) превод:

од француски на македонски

некнижевен (стручен) превод:

од англиски на македонски

судски превод:

од француски на македонски

судски превод:

од англиски на македонски


СРОДНИ ЈАЗИЧНИ УСЛУГИ

уредување машински превод (постуредување):

француски

уредување машински превод (постуредување):

англиски


СВОЈСТВО

некнижевен (стручен) преведувач, аудиовизуелен преведувач, судски преведувач/толкувач, толкувач


ЕУ АКРЕДИТАЦИЈА

Не


ДРУГИ НЕЈАЗИЧНИ ВЕШТИНИ

односи со јавност, работа на/со друштвените медиуми


ОБЛАСТИ НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА

медицина, фармација, социјални услуги, социјална заштита, право, човекови права, малцински права, бизнис-администрација, земјоделство, екологија, јазик, книжевност, превод