НАЈДЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ

ИЗБЕРЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ ЗА УСЛУГАТА ШТО ВИ Е ПОТРЕБНА

Пребарајте и филтрирајте ги нашите членови според услугите што ги нудат. Така лесно ќе го најдете преведувачот или толкувачот кој е најсоодветен за услугата што ви е потребна.

Prebaruvanje preveduvaci

Филтрирај според име и презиме

Користи го овој филтер доколку бараш конкретен преведувач.

Филтрирај според тип на толкување

Избери тип на толкување кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според тип на превод

Избери тип на превод кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според сродна јазична услуга

Избери тип на сродна јазична услуга која ти е потребна и соодветниот јазик.

Филтрирај според специјализација

Избери специјализација што ти е потребна.

“ЗПРМ се гордее со разноликоста на своите членови. За да го најдете најсоодветниот преведувач за вашите потреби погледнете ги биографиите на членовите. За квалитетот на преводот одговара преведувачот што сте го ангажирале.”

Вера

Кандикјан Ивановска

• MKD +389 71846857

• Скопје •

Анкарска 31/17

verakandikjan@gmail.com

verakandikjan@gmail.com

Статус: член I Пол: женски

 

КУСА БИОГРАФИЈА

Филолог и комуниколог со повеќе од една деценија искуство во конференциско толкување, преведување и стратешки комуникации.


ТОЛКУВАЊЕ

симултано толкување на лице-место:

од македонски на англиски

симултано толкување на лице-место:

од англиски на македонски

симултано толкување на лице-место:

од германски на македонски

симултано толкување на лице-место:

од германски на англиски

консекутивно толкување на лице-место:

од македонски на англиски

консекутивно толкување на лице-место:

од англиски на македонски

консекутивно толкување на лице-место:

од германски на македонски

шушотаж:

од македонски на англиски

шушотаж:

од англиски на македонски

симултано толкување од далечина:

од на


ПРЕВОД

книжевен превод:

од македонски на англиски

книжевен превод:

од англиски на македонски


СРОДНИ ЈАЗИЧНИ УСЛУГИ


СВОЈСТВО

книжевен преведувач, некнижевен (стручен) преведувач, судски преведувач/толкувач, толкувач


ЕУ АКРЕДИТАЦИЈА

Не


ДРУГИ НЕЈАЗИЧНИ ВЕШТИНИ

односи со јавност, работа на/со друштвените медиуми


ОБЛАСТИ НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА

социологија, педагогија, социјални услуги, социјална заштита, право, човекови права, малцински права, новинарство, бизнис-администрација, архитектура, климатологија