НАЈДЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ

ИЗБЕРЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ ЗА УСЛУГАТА ШТО ВИ Е ПОТРЕБНА

Пребарајте и филтрирајте ги нашите членови според услугите што ги нудат. Така лесно ќе го најдете преведувачот или толкувачот кој е најсоодветен за услугата што ви е потребна.

Prebaruvanje preveduvaci

Филтрирај според име и презиме

Користи го овој филтер доколку бараш конкретен преведувач.

Филтрирај според тип на толкување

Избери тип на толкување кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според тип на превод

Избери тип на превод кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според сродна јазична услуга

Избери тип на сродна јазична услуга која ти е потребна и соодветниот јазик.

Филтрирај според специјализација

Избери специјализација што ти е потребна.

“ЗПРМ се гордее со разноликоста на своите членови. За да го најдете најсоодветниот преведувач за вашите потреби погледнете ги биографиите на членовите. За квалитетот на преводот одговара преведувачот што сте го ангажирале.”

Нина

Нанова

• MKD +389 75366666

• Скопје •

Bul. Partizanski odredi 29/1 dp 5, TC Bunjakovec, 1000 Skopje

letraglobal@gmail.com

ninastrv@gmail.com

Статус: член I Пол: женски

 

КУСА БИОГРАФИЈА

ЕУ акредитиран толкувач за германски и англиски кон македонски јазик и преведувач со искуство од над 10 години.


ТОЛКУВАЊЕ

симултано толкување на лице-место:

од германски на македонски

консекутивно толкување од далечина:

од германски на македонски

симултано толкување од далечина:

од англиски на македонски

консекутивно толкување на лице-место:

од македонски на англиски


ПРЕВОД

судски превод:

од македонски на германски

судски превод:

од шпански на македонски

судски превод:

од англиски на македонски


СРОДНИ ЈАЗИЧНИ УСЛУГИ


СВОЈСТВО

некнижевен (стручен) преведувач, судски преведувач/толкувач, толкувач


ЕУ АКРЕДИТАЦИЈА

Да


ДРУГИ НЕЈАЗИЧНИ ВЕШТИНИ


ОБЛАСТИ НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА

психологија, специјална едукација, социјални услуги, социјална работа, човекови права, малцински права, градежништво, компјутерски инженеринг, информатички науки, заштита на животната средина, рударство