НАЈДЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ

ИЗБЕРЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ ЗА УСЛУГАТА ШТО ВИ Е ПОТРЕБНА

Пребарајте и филтрирајте ги нашите членови според услугите што ги нудат. Така лесно ќе го најдете преведувачот или толкувачот кој е најсоодветен за услугата што ви е потребна.

Prebaruvanje preveduvaci

Филтрирај според име и презиме

Користи го овој филтер доколку бараш конкретен преведувач.

Филтрирај според тип на толкување

Избери тип на толкување кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според тип на превод

Избери тип на превод кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според сродна јазична услуга

Избери тип на сродна јазична услуга која ти е потребна и соодветниот јазик.

Филтрирај според специјализација

Избери специјализација што ти е потребна.

“ЗПРМ се гордее со разноликоста на своите членови. За да го најдете најсоодветниот преведувач за вашите потреби погледнете ги биографиите на членовите. За квалитетот на преводот одговара преведувачот што сте го ангажирале.”

Дарко

Спасов

• MKD +389 75802472

• Скопје • Кочани

polatski@gmail.com

Статус: член I Пол: машки

 

КУСА БИОГРАФИЈА


ТОЛКУВАЊЕ


ПРЕВОД

книжевен превод:

од словенечки на македонски

книжевен превод:

од англиски на македонски

некнижевен (стручен) превод:

од словенечки на македонски

некнижевен (стручен) превод:

од македонски на словенечки

судски превод:

од македонски на чешки

судски превод:

од македонски на словенечки

судски превод:

од македонски на хрватски

судски превод:

од македонски на српски

судски превод:

од словенечки на македонски

судски превод:

од чешки на македонски

судски превод:

од српски на македонски

судски превод:

од хрватски на македонски


СРОДНИ ЈАЗИЧНИ УСЛУГИ


СВОЈСТВО

книжевен преведувач, некнижевен (стручен) преведувач, судски преведувач/толкувач


ЕУ АКРЕДИТАЦИЈА

Не


ДРУГИ НЕЈАЗИЧНИ ВЕШТИНИ


ОБЛАСТИ НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА

медицина, човечки ресурси, финансии, банкарство, градежништво, електротехника, машинство, рударство, јазик, книжевност, превод, угостителство, туризам