НАЈДЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ

ИЗБЕРЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ ЗА УСЛУГАТА ШТО ВИ Е ПОТРЕБНА

Пребарајте и филтрирајте ги нашите членови според услугите што ги нудат. Така лесно ќе го најдете преведувачот или толкувачот кој е најсоодветен за услугата што ви е потребна.

Prebaruvanje preveduvaci

Филтрирај според име и презиме

Користи го овој филтер доколку бараш конкретен преведувач.

Филтрирај според тип на толкување

Избери тип на толкување кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според тип на превод

Избери тип на превод кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според сродна јазична услуга

Избери тип на сродна јазична услуга која ти е потребна и соодветниот јазик.

Филтрирај според специјализација

Избери специјализација што ти е потребна.

“ЗПРМ се гордее со разноликоста на своите членови. За да го најдете најсоодветниот преведувач за вашите потреби погледнете ги биографиите на членовите. За квалитетот на преводот одговара преведувачот што сте го ангажирале.”

Магдалена

Костовска

• MKD +389 78450458

• Скопје •

magi.velevska@gmail.com

kostovska.translation@gmail.com

Статус: член I Пол: женски

 

КУСА БИОГРАФИЈА

Дипломиран преведувач од англиски на македонски јазик и обратно на Филолошкиот факултет во Скопје со повеќегодишно искуство како судски, стручен и аудиовизуелен преведувач, како фриленсер и во агенција. Работам преводи и проверка на преводи, а член во Здружението на преведувачи сум од 2018 г. Постојано го надоградувам знаењето со посета на разни обуки, работилници и конференции. Од неодамна ги направив првите чекори и во книжевниот превод.


ТОЛКУВАЊЕ


ПРЕВОД

некнижевен (стручен) превод:

од македонски на англиски

некнижевен (стручен) превод:

од англиски на македонски

судски превод:

од македонски на англиски

судски превод:

од англиски на македонски

аудиовизуелен превод:

од англиски на македонски

аудиовизуелен превод:

од македонски на англиски


СРОДНИ ЈАЗИЧНИ УСЛУГИ

ревизија на превод:

англиски

ревизија на превод:

македонски

транскреација:

македонски

транскреација:

англиски


СВОЈСТВО

некнижевен (стручен) преведувач, аудиовизуелен преведувач, судски преведувач/толкувач


ЕУ АКРЕДИТАЦИЈА

Не


ДРУГИ НЕЈАЗИЧНИ ВЕШТИНИ

титлување, односи со јавност, работа на/со друштвените медиуми


ОБЛАСТИ НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА

фармација, социјални услуги, социјална заштита, социјална работа, право, заштита на животната средина, екологија