НАЈДЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ

ИЗБЕРЕТЕ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ ЗА УСЛУГАТА ШТО ВИ Е ПОТРЕБНА

Пребарајте и филтрирајте ги нашите членови според услугите што ги нудат. Така лесно ќе го најдете преведувачот или толкувачот кој е најсоодветен за услугата што ви е потребна.

Prebaruvanje preveduvaci

Филтрирај според име и презиме

Користи го овој филтер доколку бараш конкретен преведувач.

Филтрирај според тип на толкување

Избери тип на толкување кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според тип на превод

Избери тип на превод кој ти е потребен и соодветниот јазик.

Филтрирај според сродна јазична услуга

Избери тип на сродна јазична услуга која ти е потребна и соодветниот јазик.

Филтрирај според специјализација

Избери специјализација што ти е потребна.

“ЗПРМ се гордее со разноликоста на своите членови. За да го најдете најсоодветниот преведувач за вашите потреби погледнете ги биографиите на членовите. За квалитетот на преводот одговара преведувачот што сте го ангажирале.”

Иванка

Апостолова Баскар

• MKD +389 075288143

• Аеродром [Град Скопје] • Скопје

ASNOM 20/2/28, 1000 Skopje

ivankaapostolova@gmail.com

Статус: член I Пол: женски

 

КУСА БИОГРАФИЈА


ТОЛКУВАЊЕ


ПРЕВОД

книжевен превод:

од словенечки на македонски

книжевен превод:

од српски на македонски


СРОДНИ ЈАЗИЧНИ УСЛУГИ


СВОЈСТВО

книжевен преведувач


ЕУ АКРЕДИТАЦИЈА

Не


ДРУГИ НЕЈАЗИЧНИ ВЕШТИНИ

графичка обработка на текстови, графички дизајн, изработка и/или одржување на интернет-страници, односи со јавност, работа на/со друштвените медиуми, уредување


ОБЛАСТИ НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА

филозофија, историја, антропологија, етнологија, религија, веронаука, архитектура, надворешно просторно уредување, музеологија, јазик, книжевност, превод, уметности