Повеќејазична електронска база на правни и економски поими

НОВИ Препораки за тарифирање на превод и толкување 2019!
Call for Babylon Best Young Translator Award 2019
Event
Babylon Award Ceremony
26 September 2018, 6 pm, YCC
CONFERENCE
SIXTH ANNUAL CONFERENCE OF MATA
Court translation in Macedonia, main issues and possible solutions
настан
Професионализам, етика, деловни вештини за преведувачи/толкувачи
Резервирајте си го 19 мај за уште една работилница за преведувачи и толкувачи на Здружението на преведувачи и толкувачи на РМ!
ДОГОВОРОТ ЗА ПРЕВОД И/ИЛИ ТОЛКУВАЊE:
ЕЛЕМЕНТИ И ЗАШТИТА

Практична работилница за договорот за превод или толкување со адвокатката Александра Гавриловска
во организација на Здружението на преведувачи и толкувачи на РМ

Практична работилница за договорот за превод или толкување со адвокатката Александра Гавриловска
во организација на Здружението на преведувачи и толкувачи на РМ

Практична работилница за договорот за превод или толкување со адвокатката Александра Гавриловска
во организација на Здружението на преведувачи и толкувачи на РМ

previous arrow
next arrow
Slider

FIND A TRANSLATOR OR INTERPRETER

OUR MISSION

да воведе професионални стандарди на пазарот во Република Македонија,

да работи на професионалниот развој на членовите на професијата и

да создава позитивна перцепција за професијата „преведувач“ меѓу членовите на професијата, потенцијалните клиенти и пошироката јавност.

More

ВЕСТИ

НОВО! ЗПРМ објави Услови за соработка за превод и толкување за глобалниот пазар!

Terms of Business for Translation 2019 for the GLOBAL market Terms of Business for Interpreting 2019 for the GLOBAL market

НОВИ Препораки за тарифирање на превод и толкување 2019!

Препораки за тарифирање на превод и толкување 2019

Шеста конференција на ЗПРМ – Судскиот превод во Македонија

Дали си го резервиравте 17 ноември? Сé што сте сакале да знаете за судскиот превод во Македонија можете да го слушнете на најважниот настан за судски превод оваа година! За да си обезбедите место, уплатете ја котизацијата на следнава сметка […]

Повеќе

PARTNER ORGANIZATIONS

МАТA is a Member of: