[:mk]Весна[:en]Vesna[:] [:mk]Ликар[:en]Likar[:]

This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

Весна Ликар
+ 389 76 358 088
контрола на квалитет, превод, толкување, проверка на превод и лектура
дипломатија, економија/деловно работење, енергетика, животна средина, инженерство/ техн. , меѓународни односи, книжевност, маркетинг, меѓународни организации, наука, општествени науки, право  , уметност, финансии
англиски, македонски, српски, Српско-хрватски
англиски, босански, германски, италијански, македонски, словенечки, српски, француски, хрватски, црногорски
англиски, македонски, српски

Дипломирање во 1993 година на Филолошкиот факултет, Катедра за англиски јазик и книжевност, Скопје. Оттогаш до 2006 година, континуиран работен ангажман како преведувач/толкувач/контролор на преводи во повеќе владини институции (вклучително и две години во Кабинетот на Претседателот на Владата на РМ); од 2006 година до денес, хонорарен филолог. Достапност по кусо известување.

This file has been removed.