Ксенија Митковска

This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

Ксенија Митковска
071 531 787
превод
книжевност
албански, англиски, македонски
албански, англиски, македонски
албански, англиски, македонски
Почитувани, мојата авантура со јазиците започнува од моите 5 години, кога почнав да слушам англиски песни, филмови и цртани филмови, засекогаш се заљубив во англискиот јазик. По долгогодишно учење и усовршување на англискиот, се одлучив на еден поголем подвиг, албанскиот јазик. Го запишав на Филолошкиот факултет, каде до ден денеска го учам и се трудам да го усовршам. Македонскиот јазик го сакам многу повеќе, знам да творам и преведувам на македонски најдобро. Мојот сон би бил да жонглирам одлично со сите 3 јазици, секојдневно да учам нови зборови и да преведувам со сласт. Отворена сум за нови искуства во било кое поле што ја вклучува употребата на албанскиот, македонскиот и англискиот. Ви благодарам на вниманието, Ксенија