[:mk]Игор[:en]Igor[:] [:mk]Поповски[:en]Popovski[:]

This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

Игор Поповски
контрола на квалитет, превод, проверка на превод и лектура
книжевност, општествени науки, телекомуникации, уметност
македонски
англиски, македонски, шпански
англиски, македонски, шпански

Игор Поповски, магистер по книжевност. Дипломира на Катедрата за англиски јазик и книжевност со шпански јазик и книжевност на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје, каде што и магистрира.  Се занимава со книжевни преводи и со превод и адаптација на видеосодржини (титлување). Добитник на „Златно перо“ за најдобар книжевен превод за 2018 година.