Галерија

 

Фотографии


Видеа

Гостување на МТВ по повод конференцијата за судски превод
Гостување на претседателката на ЗПРМ, Огнена Никуљски и потпретседателката Ана...
Гостување во МТВ на тема Награда за најдобар млад преведувач - Вавилон
Прилог од гостувањето на Љубица Арсовска и Никола Ѓелинчески на...
Јустина Чеховска - Порака до македонските книжевни преведувачи
Јустина Чеховска е полски книжевен преведувач и една од основачите...
Iulia Gorzo - Порака до македонските книжевни преведувачи
Iulia Gorzo е романски книжевен преведувач и член на Здружението...
Гостување на ЗПРМ на Македонско радио 3 - турска програма
Победници на наградата за најдобар млад преведувач ,,Вавилон", и членови...
Актуелната состојба со судскиот превод во МК
Работилница - судски превод УГД Штип 11.4.2016 - Актуелната состојба...