Доделување на наградата „Вавилон“ 2019

Делегацијата на Европската унија и Здружението на преведувачи и толкувачи (MATA) со задоволство ве покануваат на:
 
Одбележувањето на Европскиот ден на јазиците и на церемонијата за доделување на наградата ВАВИЛОН за најдобар млад преведувач за 2019 година
 
На настанот ќе се обратат:
Н.Е. Самуел ЖБОГАР, Амбасадор на Делегацијата на ЕУ
Огнена НИКУЉСКИ, претседател на МАТА и претседател на Организацискиот одбор за наградата ВАВИЛОН
 
Настап поврзан со преводот, преку зборовите и делото на Огнен Чемерски, преведувач и професор
 
Четврток, 26 септември, 2019 година, 19:00 часот.
Клуб1212, Ул. 50. Дивизија, бр. 25, Скопје