Повеќејазична електронска база на правни и економски поими

НОВИ Препораки за тарифирање на превод и толкување 2019!
Отворен повик за „Вавилон“ 2019 г.
Делегацијата на Европската Унија, во соработка со Здружението на преведувачи и толкувачи ЗПРМ, со задоволство го објавува Конкурсот за најдобар млад преведувач „Вавилон“ 2019.
Настан
Доделување на наградата „Вавилон“ 2018
26 септември 2018 година, 18 чaсот, МКЦ
КОНФЕРЕНЦИЈА
ШЕСТАТА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ЗПРМ
Судскиот превод во Македонија, главните поблеми и можни решенија
настан
Професионализам, етика, деловни вештини за преведувачи/толкувачи
Резервирајте си го 19 мај за уште една работилница за преведувачи и толкувачи на Здружението на преведувачи и толкувачи на РМ!
ДОГОВОРОТ ЗА ПРЕВОД И/ИЛИ ТОЛКУВАЊE:
ЕЛЕМЕНТИ И ЗАШТИТА

Практична работилница за договорот за превод или толкување со адвокатката Александра Гавриловска
во организација на Здружението на преведувачи и толкувачи на РМ

Практична работилница за договорот за превод или толкување со адвокатката Александра Гавриловска
во организација на Здружението на преведувачи и толкувачи на РМ

Практична работилница за договорот за превод или толкување со адвокатката Александра Гавриловска
во организација на Здружението на преведувачи и толкувачи на РМ

Добре дојдовте на страницата на ЗПРМ
previous arrow
next arrow
Slider

НАЈДИ ПРЕВЕДУВАЧ ИЛИ ТОЛКУВАЧ

НАШАТА МИСИЈА

да воведеме професионални стандарди на пазарот во Република Македонија,

да работиме на професионалниот развој на членовите на професијата и

да создаваме позитивна перцепција за професијата „преведувач“ меѓу членовите на професијата, потенцијалните клиенти и пошироката јавност.

Повеќе

ВЕСТИ

НОВО! ЗПРМ објави Услови за соработка за превод и толкување за глобалниот пазар!

Terms of Business for Translation 2019 for the GLOBAL market Terms of Business for Interpreting 2019 for the GLOBAL market

НОВИ Препораки за тарифирање на превод и толкување 2019!

Препораки за тарифирање на превод и толкување 2019

Шеста конференција на ЗПРМ – Судскиот превод во Македонија

Дали си го резервиравте 17 ноември? Сé што сте сакале да знаете за судскиот превод во Македонија можете да го слушнете на најважниот настан за судски превод оваа година! За да си обезбедите место, уплатете ја котизацијата на следнава сметка […]

Повеќе

ПАРТНЕРСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

ЧЛЕН СМЕ НА: