Gallery

 

Photos


Videos

Iulia Gorzo - Порака до македонските книжевни преведувачи
Iulia Gorzo е романски книжевен преведувач и член на Здружението...
Гостување во МТВ на тема Награда за најдобар млад преведувач - Вавилон
Прилог од гостувањето на Љубица Арсовска и Никола Ѓелинчески на...
Гостување на ЗПРМ на Македонско радио 3 - турска програма
Победници на наградата за најдобар млад преведувач ,,Вавилон", и членови...
Дијалози - вторник, 10 jуни 2014
За преводот зборуваат Љубица Арсовска, Зоран Анчевски, Огнен Чемерски, Зорица...
За цената на преводите - HD
Средба на преведувачи и лектори „Најчести грешки во преводите"
За законот, институциите и Бетмен велит
Средба на преведувачи и лектори на тема „Најчести јазични грешки...