настан
Професионализам, етика, деловни вештини за преведувачи/толкувачи
Резервирајте си го 19 мај за уште една работилница за преведувачи и толкувачи на Здружението на преведувачи и толкувачи на РМ!
ДОГОВОРОТ ЗА ПРЕВОД И/ИЛИ ТОЛКУВАЊE:
ЕЛЕМЕНТИ И ЗАШТИТА

Практична работилница за договорот за превод или толкување со адвокатката Александра Гавриловска
во организација на Здружението на преведувачи и толкувачи на РМ

Практична работилница за договорот за превод или толкување со адвокатката Александра Гавриловска
во организација на Здружението на преведувачи и толкувачи на РМ

Практична работилница за договорот за превод или толкување со адвокатката Александра Гавриловска
во организација на Здружението на преведувачи и толкувачи на РМ

previous arrow
next arrow
Slider

FIND A TRANSLATOR OR INTERPRETER

OUR MISSION

да воведе професионални стандарди на пазарот во Република Македонија,

да работи на професионалниот развој на членовите на професијата и

да создава позитивна перцепција за професијата „преведувач“ меѓу членовите на професијата, потенцијалните клиенти и пошироката јавност.

More

NEWS

Young Translator Competition 2018

  The Delegation of the European Union announced the competition for the Babylon Best Young Translator Award 2018! The competition is organised in cooperation with MATA Translators’ and Interpreter’s Association. The objectives of the Best Young Translator Award are to […]

The Agenda of the Fifth MATA Conference

Macedonian Association of Translators and Interpreters (MATA) is getting ready for another exciting event to mark the end of a very fruitful year. We are happy to announce our Fifth, jubilee conference! As we are celebrating five successive conferences, this […]

Babylon Open Call – Young Translator Competition 2018

The Delegation of the European Union announced the competition for the Babylon Best Young Translator Award 2018! The competition is organised in cooperation with MATA Translators’ and Interpreter’s Association. The objectives of the Best Young Translator Award are to motivate […]

More

PARTNER ORGANIZATIONS

МАТA is a Member of: